Nieuws‎ > ‎

Annemor Sundbo

Geplaatst 26 apr. 2016 05:54 door Marja de Haan   [ 26 apr. 2016 05:55 bijgewerkt ]
Voor een ieder die de Noorse breitraditie een warm hart toedraagt, is het ons een waar genoegen de komst van Annemor Sundbo naar Nederland aan te kondigen.

Annemor is een specialist in alles wat met de Noorse brei traditie te maken heeft. Zij nam in het begin van de 80er jaren een voddenfabriekje over in Zuid-Noorwegen daarmee redde zij tonnen Noors breiwerk uit de maalmachine. Het cultureel erfgoed zou als dekbedvulling een tweede leven gekregen hebben. Dat was mooi en duurzaam maar daarmee was echter een enorme hoeveelheid Noors cultureel brei-erfgoed verloren gegaan. 
Na een gerichte studie, schreef Annemor diverse boeken over deze schatten. Zij richtte haar museumboerderij in Ose (Setesdal), ermee in! Zo bleef deze kennis bewaard voor het nageslacht.

Op 11 mei is Annemor bij Trollenwol in Driebergen. Zij is vanaf 15.00 uur in de winkel voor iedereen die haar wil ontmoeten, begroeten en haar boeken wil laten signeren. 
Om 17.00 uur start zij een korte lezing, gevolgd door een workshop met de Spelsauwol, waarover Annemor een standaardwerk geschreven heeft. Dit alles onder het genot van Noorse hapjes en drankjes. 
De workshop is om 19.00 uur afgelopen. 
De kosten voor de lezing en workshop bedragen € 15,00. Vooraf aanmelden, maximaal aantal deelnemers is 20 personen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@trollenwol.nl