Shetland

Tijdens onze reis op de Shetland Eilanden kwamen we tot onze verrassing bij een croft met Organic Shetland Wool terecht. We werden allerhartelijkst ontvangen op Uradale Farm en bij Pete en Linda Glanville, die zich onvermoeibaar inzetten voor ShetlandsOrganics. De aangesloten crofters produceren allemaal wol van echte Shetlandschapen, die geboren en getogen zijn op de Shetlands. De wol wordt zonder chemische middelen gewassen en versponnen. 


Van ShetlandOrganics hebben we kantgaren meegenomen die nu in de winkel verkrijgbaar is en van Uradale Farm hebben we echte organic Shetlandwol in verschillende diktes, kleuren en in de fameuze natuurtinten zoals Fawn, Moorit en Shetland Black.

  

De reis heeft ons geïnspireerd als wij 's avonds in ons echte croftershuisje zaten moesten we de breipennen wel oppakken om met al die fantastische wol en al die ideeën direct aan de slag te gaan. Toen we dan ook een uitnodiging kregen voor de zondagse maaltijd op Uradale konden we het één en ander tonen dat de vorige dag aan ons brein ontsproten was. 
Het enthousiasme van Ronnie en Sue van Uradale voor ons breiwerk, kon wedijveren met ons enthousiasme voor hun overheerlijke pies uit de AGA Cooker. Tijdens de wandeling daarna zagen we al die wondermooie schapenkleuren zomaar om ons heen dartelen, inclusief de eerstgeboren lammetjes van dit jaar.

Soms moet je een beetje boffen.....

Nieuwsgierig naar deze bijzondere wol? De eerste zending is binnen........

 

Binnenkort vertellen we meer over de spoedcursus Shetlandwol die we bij Jamieson's of Shetland en de Organic Farmers kregen. Want niet alles is wat het lijkt, hebben we geleerd...........