Reborn Wool recycled

Productinformatie
Materiaal: 65% wol, 10% gerecycled polyester, 10% gerecycled acryl, 10% gerecycled nylon, 5% gemengde gerecyclede vezels
Looplengte: 200m/100g
Naalden: 5 mm
Stekenverhouding: 18 = 10 cm
Wasvoorschrift: machinewasbaar


Weer een bijdrage aan de Slow Fashion Movement!

Het garen is lekker zacht en wollig en helemaal niet kunstmatig. De kleuren zien er heel natuurlijk uit en sommige hebben een soort tweed effect. Door de dikte en het karakter van de draad is het heel gemakkelijk om mee te breien.

De belangrijke factor van gerecyclede materialen is dat het gebruikte textiel niet de hele wereld over gaat voordat het wordt gerecycled. Daarom kopen we dit garen van een familiebedrijf in India, waar veel overtollig textiel bestaat dat voor dit garen kan worden gebruikt.

Over het productieproces: Eerst worden de gebruikte kledingstukken in de fabriek gesorteerd op vezels. Elk kledingstuk dat 60% of meer wol bevat, zou langs de wolsorteerlijn gaan, ongeacht de uitgebalanceerde vezelmix. Dit kunnen artikelen zijn zoals kledingstukken van 100% wol, 60/40 wol/polyester, 70/30 wol/acryl, 80/20 wol/PA of een van de vele andere mengsels waarin wol de belangrijkste (hoofd)vezel is. Tegenwoordig hebben de meeste winkels bijna nooit kleding van 100% wol. De meeste wollen kledingstukken die op de massamarkt verkrijgbaar zijn, zijn altijd gemengd met wol.

Zodra deze overwegend wollen kledingstukken naar de 2e sorteerfase gaan, worden ze gesorteerd op kleur. Zodra de vezel van deze wolmix is ​​gemaakt, is het nooit 100% wol, maar is het ca. 65% tot 75% wol en de rest van de vezels is een mix van polyester, viscose, acryl of een andere vezel. Het is onmogelijk om alleen 100% wollen kledingstukken uit de (Post Consumer Used Textiles) PCT te halen, aangezien het percentage van dergelijke kledingstukken te laag zou zijn en de verspilling erg hoog zou zijn vanwege de onvoorspelbare aard van de inputgrondstof. Dit percentage wol verandert van seizoen tot seizoen, van partij tot partij en van kleur tot kleur. Het kan nooit een standaard vast percentage wol zijn vanwege de aard van de inputgrondstof.
Nu deze wollen kledingstukken tot vezels zijn versnipperd, wordt er ongeveer 10-15% rPET (gerecycled polyester) aan toegevoegd. De toegevoegde rPet hangt af van het aantal garens en vezels dat wordt gesponnen. rPet wordt toegevoegd om sterkte (omdat de vezel zwakker is in vergelijking met nieuwe vezels) en gelijkmatigheid aan het garen aan het mengsel te geven op het moment van spinnen. De toegevoegde rPET is opnieuw 100% geregenereerd polyester dat is gerecycled uit PET-flessen.

Sorteer op
 • Reborn wool recycled - Lemon Yellow 05
  Reborn wool recycled - Lemon Yellow 05
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Golden Yellow 06
  Reborn wool recycled - Golden Yellow 06
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Mustard Yellow 07
  Reborn wool recycled - Mustard Yellow 07
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Dark Camel 15
  Reborn wool recycled - Dark Camel 15
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Mustard Melange 14
  Reborn wool recycled - Mustard Melange 14
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Light Orange 04
  Reborn wool recycled - Light Orange 04
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Wine 10
  Reborn wool recycled - Wine 10
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Pastel Pink 03
  Reborn wool recycled - Pastel Pink 03
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Cherry Melange 09
  Reborn wool recycled - Cherry Melange 09
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Dark Green Melange 12
  Reborn wool recycled - Dark Green Melange 12
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Navy 21
  Reborn wool recycled - Navy 21
  € 5,75
 • Reborn wool recycled - Steel Grey 23
  Reborn wool recycled - Steel Grey 23
  € 5,75
© 2017 - 2023 Trollenwol webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel