Shetland breien - Nederlands

Artikel 3 van 9
€ 25,95 (inclusief btw)
Voorraad 6 stuks

Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over wol, breien en Shetland. Tijdens onze eerste reis naar deze Schotse eilandengroep werden we geïnspireerd door de natuur, de mensen, maar vooral door de wonderbare wol die de kleine geharde Shetlandschapen ons geven. We willen daarom graag het verhaal vertellen achter de Shetlandwol en de breitradities van de Shetlandeilanden. Wij vroegen ons af of we nog wel weten waar dit voor staat, of dat we er allemaal iets anders mee bedoelen. Het spoor leidde ons steeds dieper de heuvels van Shetland in naar de bron van de wol. Onderweg deden we heel veel inspiratie op voor onze patronen, waarin we met echte Shetlandwol het landschap wilden laten doorklinken in ons breiwerk. We hopen dat breiers en breisters opnieuw een reis met ons willen maken, maar nu met de bestemming: Shetland! 

 

ERRATA:

Patroon rokje pagina 40
Eerste paragraaf
Eerste regel: Zet 152
(174) 200 steken op met de basiskleur.
Derde regel: Brei vervolgens 3 toeren met de basiskleur en
meerder na het boord 2 steken voor de maten voor S en M en minder na het boord 2 steken voor de maat L = 154-176-198 steken. Ga na de 3e toer verder met de teltekening (Sundew A of Chickweed A) met de inbreikleur en brei telkens 3 steken met de basiskleur tussen de teltekeningen.

Tweede alinea
Eerste regel: Brei na de teltekening verder met de basiskleur en
minder in toer 3 verdeeld over de toer 2 steken voor de maten S en M (geen minderingen voor maat L). Plaats 6 markeerders in de 14e (16e) 18e toer na de teltekening verdeeld over de toer (tussen de markeerders zijn er 26 (29) 33 steken). Brei de volgende toer na iedere markeerder 2 steken samen. Herhaal dit 4 maal iedere 8e (10e) 14e toer (totaal 122 (144) 168 steken).

Patroon Trui pagina 92
Werkwijze: Om de teltekeningen in de trui op elkaar te laten aansluiten, is het soms nodig het aantal steken tijdelijk aan te passen. Zorg dat het originele aantal steken weer op de naald staat na het breien van de teltekening.

Maat S voor Fair Isle 308 wordt 306 (-2)
Maat M voor Fair Isle 352 wordt 354 (+2); voor Orchid 352 wordt 350 (-2)
Maat L voor Orchid 396 wordt 392 (-4)
Minder of meerder deze steken in de 2e toer van de effen toeren tussen de telpatronen.

Start, voor symmetrie in de trui, bij teltekeningen Chickweed, Sundew, Sedum en Orchid de toer met 2 steken in de basiskleur en brei daarna verder volgens de patroonherhaling met telkens 3 steken in de basiskleur tussen de patroonherhaling.
LET OP VOOR ORCHID IN MAAT M: Start de toer bij steek 10 van de teltekening. Brei ook hier telkens 3 steken in de basiskleur tussen de patroonherhalingen.

Start de toer bij teltekening Fair Isle altijd bij de 1e steek van de teltekening.
Start de mouwen altijd bij de 1e steek van de teltekening en meerder zoals het patroon zich voordoet.

Rechterkolom (p. 92): Maat S: Kant na 50 steken 54 steken af voor de hals en brei vanaf hier heen en weer. Maat M/L: 2e regel: Kant nu na (61) 72 steken 54 steken af en brei vanaf hier heen en weer.
Mouwen: 8e regel: Meerder elke 4e toer aan weerszijden van de markeerder 1 steek.

De errata voor het babytruitje is terug te vinden op de inleg in het boek.

© 2017 - 2024 Trollenwol webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel