Schaapjeswol

Schaapjeswol is het resultaat van de directe samenwerking tussen de Schaapskudde op de Utrechtse Heuvelrug, diverse zorgboerderijen in Nederland. en Trollenwol. Voorheen werd de wol als 'afval' bij de schapenhouderij opgehaald. Nu laten wij de vachten verwerken tot een breiwol van hoge kwaliteit. Daarmee willen we bijdragen aan minder verspillen, minder garen van dubieuze afkomst en behoud van onze kleinschalige (biologische) landbouw en natuurbeheer. Voor de brei- en haakliefhebber betekent het dat de herkomst en productie van de wol volledig helder en traceerbaar is. De wol is stoer, degelijk en slijtvast. Er zijn diverse pakketten met ontwerpen van grote en kleinere projecten. Het boek Holland breien geeft naast het verhaal van onze echt Hollandse wol een keur aan ideeën en patronen om met onze wol te maken.

Naast de naturel kleuren zijn er allerlei hand- en/of plantaardig geverfde kleuren in het assortiment. Deze worden op de Utrechtste Heuvelrug geverfd door Atelier SaraJane, waarvan een aantal met planten die groeien op onze prachtige Utrechtse Heuvelrug. Door het proces van handmatig verven zijn er kleine kleurverschillen binnen dezelfde streng normaal. Dit geeft een levendig effect aan het breiwerk.

Omdat een schaapskudde, het weer en het geboed waar de schapen grazen per jaar kunnen verschillen, verschilt ook onze wol ieder jaar weer van de vorige batch. Het kan daardoor geliger, grijziger of wat hariger uitpakken. Wij vinden dat het daardoor op goede wijn lijkt, ook die is ieder jaar net een beetje anders. Het is het kenmerk van een levend produkt dat kleinschalig verwerkt wordt.

 

© 2017 - 2024 Trollenwol webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel