Wasvoorschriften

Trollenwol Supersoft en Trollenwol Shetland:

Was het werkstuk als het klaar is op de hand of op een wolwasprogramma  30-40 graden in de wasmachine. Er zit spinolie in het garen dat uitgewassen moet worden. De draad zal er voller door worden en het werkstuk veel zachter. Gebruik altijd een wolwasmiddel met lanoline zodat de wol zijn natuurlijke eigenschappen behoudt. Omdat de spinolie een groot voordeel is voor het werken met een breimachine of bij het weven wordt het bij dit garen niet verwijdert voor het gebruik. Centrifugeer het werkstuk op het hoogste toerental en trek het daarna in vorm. Span het licht op tijdens het drogen (dit heet blocken).

 

Trollenwol Donegal:

Ook dit garen bevat nog spinolie, maar de merinowol kan beter op de hand worden gewassen (tenzij een licht vilteffect juist gewenst wordt). Gebruik altijd een speciaal wolwasmiddel dat de natuurlijke eigenschappen van de wol ondersteund! Voor verder behandeling zie boven. Ook nu zal het werkstuk veel zachter en voller aanvoelen dan tijdens het breien.

 

Ullcentrum:

Het Ullcentrum zelf beveelt het wassen in de wasmachine op een wolwasprogramma aan. De wol wordt hierdoor zachter en soepeler. Verdere behandeling zie boven.

 

Hillesvåg Ullvarefabrikk:

Een algemeen advies voor deze soorten is handwas en gebruik van een speciaal wolwasmiddel zoals boven beschreven.

 

Happy Sheeps:

Deze buitengewoon zachte merinowol vraagt om een zachte behandeling. Was het werkstuk altijd op de hand en met een speciaal wolwasmiddel.

 

 

© 2017 - 2024 Trollenwol webwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel